CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
"Saksikan Al-Kulliyyah petang ini jam 5-6 , tajuknya Naskah Teragung oleh Ust Mohd Nazim Abd Kadir"

Monday, June 28, 2010

Menziarahi Aki di Pahang

Pada hari Jumaat 25/6/2010, aku mengikut keluargaku balik kampung di Pahang kerana untuk menziarahi Aki yang sakit. Sebenarnya hari esok (Sabtu), aku ada aktiviti bermain boling bersama rakan-rakan untuk sekolah tetapi ada hal pula. Terpaksalah aku balik kampung..

Yang mana lebih penting? Menziarah atau bermain Boling?? Main boling, bila-bila sahaja boleh bermain dan di mana sahaja. Betul tak? Kami bertolak pada pukul 4 petang dan selamat tiba pada 9 malam di Pahang. Sepanjang perjalanan, cuaca asyik mendung, gelap dan hujan.

Di rumah wan, ada keluarga Makngah Huda, Maklang dan Acik Pek. Kesian Aki kerana sakit tua. Esok pula, Izzat bersama keluarga datang untuk menziarahi Aki. Petang pula, keluarga Makda dan Mak'andak Ma datang.. Tetapi saudara sebaya denganku tidak ada lah kerana masing-masing tinggal di asrama dan ada yang dah masuk Universiti.

Aku bosan kerana ketiadaan mereka namun aku buat kerjaku sendiri seperti buat kerja-kerja yang belum di siapkan serta "assignment presentation" yang akan di bentang pada hari Isnin ini. Selain itu juga, aku turut turun duduk bersama-sama Pak dan Mak Saudara. Mendengar isu-isu mereka. Hehehe..

Malam itu, aku bertanya kepada Ayahngah mengenai "assignmentku". Maklumlah ramai cikgu-cikgu di sana. Ada cikgu BM, BI, Math, Geografi, Teknikal dan sebagainya. Jadi Ayahngah pun tunjuk ajar kepadaku. Terima kasihlah kepada Ayahngah kerana menunjuk ajar..

Keesokan harinya, keluarga Makngah Huda pulang pada awal pagi iaitu pukul 5 dan kami pula pulang selepas waktu Zohor. Di harap, pada masa akan datang kami dapat pulang ke kampung semula untuk merehatkan minda!