CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
"Saksikan Al-Kulliyyah petang ini jam 5-6 , tajuknya Naskah Teragung oleh Ust Mohd Nazim Abd Kadir"

Sunday, May 31, 2009

Hari Keluarga MQA 2009

Semalam, kami ke Sunway Lagoon kerana ada hari keluarga MQA. Tibanya disana, kami bersarapan dahulu yang disediakan pihak MQA. Selepas bersarapan, acara sukan bermula iaitu lay n egg, rescue 911 dan tarik tali dalam air. Aku berasa seronok kerana bermain acara sukaneka di dalam air. Selepas acara sukan, aku menerima hadiah.

Kemudiannya aku bermandi-manda di kawasan Sunway Lagoon selama 2jam dan mencuba aktiviti'Flying Fox' sepanjang 400 meter dari atas sehingga di tempat kolam mandi. Pada asasnya, aku berdebar-debar apabila tiba giliran aku untuk turun. Apabila sampai sahaja dibawah, aku bersyukur kerana selamat dan aku rasa ingin mencuba sekali lagi sebab best. Selepas menaiki flying fox, aku dan keluargaku ke "Amusement Park, Wildlife Park, Extreme Park dan Scream Park".

Kami ke zoo di Wildlife Park untuk melihat haiwan-haiwan yang ada disitu dan melihat Animal Show. Selepas melihat, kami menaiki kereta api mengelilingi kawasan Sunway Lagoon. Selepas itu, kami ke World of Adventure pulak. Aku menaiki kereta kasut, Buffalo Bill Coaster dan Wagon Wheel. Kami tak naik Roller Coaster dan Tomahawk sebab takut!

Selepas ke World of Adventure, kami merentasi jambatan gantung iaitu Pedestrian Suspension Bridge sepanjang 400 meter bersebelahan Flying Fox.

Lihatlah gambar di bawah..